Wageningen

Archive for the ‘Overige’ Category

Uitslagen intern: ronde 5

De 5e interne ronde werd gespeeld op 5 oktober met  21 partijen waarvan 7 voor de beker: een mooie opkomst met veel ongebruikelijke tegenstanders. Clemens de Vos staat nog steeds aan kop. Opvallende stijger in de top is Leen Vegter met 4 uit 4. Als dat zo door gaat ….

Uitslagen van ronde 5
Ranglijst na Ronde 5
TPR-ELO na Ronde 5
 (meer…)

Intern: Clemens ‘is los’ na ronde 4

Met 4 uit 4 en 557pnt heeft Clemens de Vos afstand genomen van nr 2 Co Wiersma met 3,5 uit 4 (430pnt).  In de 4e ronde wist Clemens van Erwin Oorebeek het toreneindspel te winnen. Toch kan een puntenverschil van 100 punten snel worden ingelopen in de top van de ranglijst. Zo levert winst op de topspelers bijna 150 punten op. In de rangen en standen zijn aan het begin van dit seizoen nog meer leuke verassingen te zien zoals bijvoorbeeld nieuwkomer Rommel Garrido jr op de 4e plek.

Uitslagen ronde 4 – 28 september 2017

Ranglijst na Ronde 4

TPR-ELO na Ronde 4

(meer…)

Molenmarkt

Gewapend met 1 klein, 4 normale en één groot schaakspel, hebben we afgelopen zaterdag weer bijgedragen aan de benodigde entertainment op de Molenmarkt. Twaalf vrijwilligers van onze vereniging hebben vol enthousiasme onze schaakvereniging op de Wageningse kaart gezet.


(meer…)

Start nieuwe schaakseizoen

Donderdag 7 september begint het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Wageningen. Iedereen die wil komen schaken is van harte welkom en kan gedurende vier avonden gratis meedoen. Er wordt elke donderdagavond gespeeld in de Vredehorst, Tarthorst 1.
(meer…)

Introductiedagen

Veel nieuwe studenten hadden belangstelling voor schaken tijdens de sportmarkt van de Algemene Introductiedagen van de universiteit.
Tjerk, Joren, Bram en Robin stonden hen te woord of speelden een partijtje.

(meer…)

Wim Thieme overleden

Via de Bennekomse Schaakvereniging bereikte ons het droevige bericht dat ons oud-lid Wim Thieme afgelopen zaterdag is overleden op 83-jarige leeftijd. Wim heeft ruim vijf jaar in de interne competitie van SV Wageningen meegespeeld, maar sinds enkele jaren speelde hij alleen nog bij Bennekom. Zie de website van BSV voor het in memoriam geschreven door Rini Kreeft.

Wageningen wint ruim van ASV in massakamp

Schaakvereniging Wageningen heeft de massakamp tegen ASV uit Arnhem ruim gewonnen: in de eigen Vredehorst werd het 19-11. Hiermee nam Wageningen weer de leiding in dit jaarlijkse terugkerende evenement. Na veertien edities is de stand 7,5-6,5 in het voordeel van Wageningen.

(meer…)

Albert Boshoven overleden

Maandag 19 juni is ons lid van verdienste Albert Boshoven op 65-jarige leeftijd overleden. Albert kwakkelde al jaren met zijn gezondheid, maar hield er ondanks alle tegenslagen toch telkens de moed in. Vele malen lag hij in het ziekenhuis, waar heel wat leden van de club hem hebben opgezocht, soms ook voor een potje schaak, waar hij meestal wel voor te porren was. Ook bij hem thuis was iedereen welkom voor een of meer partijtjes. Maar als hij “o goed hoor” antwoordde op de vraag hoe het met hem ging, wist je dat dit nu even niet zijn favoriete gespreksonderwerp was. Op andere momenten kon hij wel in detail over allerlei complicaties verhalen.

(meer…)

De “Boshoven” moet niet onderschat worden

Interview met Albert Boshoven in De Schakel van november 2001
.
.

(meer…)

Belmondo Festival

Tijdens een zonnig Belmondo Festival werd er ook geschaakt op het grote schaakspel.

You are currently browsing the archives for the Overige category.