Wageningen

Archive for the ‘Overige’ Category

Frans van de Wall overleden

Op zaterdag 17 februari bereikte ons het droevige bericht dat ons oud-lid Frans van de Wall is overleden. Hij overleefde een hartaanval in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 februari, en werd kunstmatig in slaap gehouden. Er was hoop op herstel, maar op dinsdag 13 februari bleek Frans geen hersenactiviteit meer te hebben. Daarop is besloten de medicatie te stoppen en is hij in het bijzijn van zijn partner en kinderen ingeslapen. Frans is 70 jaar oud geworden.

Frans was een bijzonder lid van onze schaakclub. (meer…)

Ronde 19 intern

Tijdens ronde 19 werden 17 partije gespeeld waaronder 2 voor de kwartfinales van de beker. beide bekerpartijen eindigden in remise. Na de barrages van 7,5minuut p.p.won Kees Stap van Frans Bonnier met 1½ – ½ en Fred Jonker won van Co Wiersma. Kijk verder voor alle uitslagen en ranglijsten.

Uitslagen ronde 19 – 25 januari 2018

Ranglijst na Ronde 19

TPR-ELO na Ronde 19

(meer…)

Schaken bij het AZC in De Leemkuil

Schaken bij het AZC in De Leemkuil

door Robert-Jan van Egmond
(meer…)

Uitslagen 18 januari intern en extern

Het was druk op de interne avond deze week met 15 interne partijen en 12 externe partijen.

Wageningen 3 speelde tegen Veenendaal 1. Aan het einde van de partij ontstond er de nodige commotie toen een toeschouwer hard door zaal riep dat er 2x een onreglemetaire zet was gespeeld. Er ontstond bijna een opstandje maar scheidsrechter Erwin Oorebeek kon het met resoluut optreden in de kiem smoren. Toen het stof was neergedaald bleek dat ons 3e met 5-3 had gewonnen.

Wageningen 5 nam het op tegen Tornado 1. Halverwege de avond stond het 2-1 voor Wageningen met goede kansen op de resterende borden.Helaas gingen de punten op het 5e en 6e bord verloren. Wim Wiegant had op bord 3 nog een kans om nog een gelijkspel voor het team uit het vuur te slepen. De stelling met nog veel pionnen op het bord en loper (Wim) tegen paard leek remise. In het eindspel zette Wim zichzelf nog schaak zonder dat dit door de tegenstander werd opgemerkt. De scheids zag het op tijd en liet na correctie van de stelling en tijdstraf van 2 minuten doorspelen. Door onnauwkeurigheden van zijn tegenstander kon Wim een pion winnen waarna hij weinig ruimte voor tegenstand over liet. Gelijkspel tegen de koploper uit de poule is een mooi resultaat voor ons 5e!

Uitslagen ronde 18 – 18 januari 2018

Ranglijst na Ronde 18

TPR-ELO na Ronde 18

(meer…)

Simon van Eek schafeltenniskampioen

De 18-jarige Simon van Eek uit Veenendaal is de nieuwe schafeltenniskampioen van Wageningen. Schafeltennis is de combinatie van schaken en tafeltennis in één toernooi. Zeven rondes lang spelen de deelnemers een snelschaakpartij en twee games tafeltennis tegen elkaar. De resultaten van beide sporten wegen even zwaar mee in het eindklassement.

(meer…)

12 januari Wagenings Kampioenschap Schafeltennis

Vrijdag 12 januari wordt bij Shot Wageningen voor de negende keer het Wagenings Kampioenschap Schafeltennis gehouden. Circa dertig deelnemers zullen er alles aan doen om de titel van de kampioen van vorig jaar, Rob Bertholée, over te nemen. Schafeltennis is een combinatie van schaken en tafeltennis. Zeven rondes lang schaken en tafeltennissen de deelnemers tegen elkaar. Elke ronde bestaat uit één partij snelschaak (5 minuten per persoon per partij) en twee games tafeltennis (11 punten per game). Met beide onderdelen zijn evenveel punten te verdienen. Het inschrijfgeld is 2 euro. Het begint om 19.00 uur (zaal open 18.30 uur) en is rond 23.00 uur afgelopen. Vorig jaar was Ric de Vos met de derde plaats de beste Wageninger. Misschien ben jij het dit keer wel! Wees er snel bij, want het maximum aantal deelnemers is veertig. Meer informatie en aanmelden: robinvanleerdam@live.nl.

Intern: Erwin Oorebeek Winterkampioen

Tijdens de 15e ronde werden slechts 11 partijen gespeeld. Wageningen 3 speelde in de uitwedstrijd tegen ASV 5 gelijk (4-4).

Erwin Oorebeek is de Winterkampioen van dit seizoen 2017/2018. Hij houdt de koppositie ondanks zijn verlies in deze ronde tegen Jef Verwoert. Jef stond lang in een zeer beknelde positie maar de aanval van Erwin sloeg niet door. Nadat Jef z’n koning in veiligheid bracht kon hij een pion te winnen en kreeg hij de overhand. IN de interne ranglijst staat Clemens de Vos 2e en Kees Stap 3e.

Voor de beker speelde Bert Torn een complexe partij tegen de vers gepromoveerde Tjerk Sminia. In de spannende eindstrijd was Bert het meest in tijdnood waardoor hij pardoes een stuk weggaf; Tjerk bekert verder.

Uitslagen ronde 15 – 14 december 2017

Ranglijst na Ronde 15

TPR-ELO na Ronde 15

(meer…)

Uitslagen intern ronde 14

Slechts 11 partijen intern omdat ons 4e en ons 6e extern speelden tegen Veenendaal 2 en OPC1.
SVW4 won met overmacht (6-2).
Het 6e kon helaas geen vuist maken tegen OPCV en verloor met 2-4.

Uitslagen ronde 14
Ranglijst na Ronde 14
TPR-ELO na Ronde 14

(meer…)

Uitslagen ronde 13 intern

Door veel afmeldingen was het rustig gisteren met slechts 14 partijen. Harry Verhoef gaat door naar de 3e ronde voor de beker na winst op Cees van der Waerdt. Frans Bonnier won van Fred Jonker en verstevigt hiermee zn 2e plek in de ranglijst. Erwin Oorebeek staat nog aan kop en is hard op weg om de winterkampioen van dit seizoen te worden.

Uitslagen ronde 13 – 30 november 2017

Ranglijst na Ronde 13

TPR-ELO na Ronde 13

(meer…)

Uitslagen ronde 11 intern

Er zijn weer 18 mooie partijen gespeeld in onze interne competitie.

Ranglijst na Ronde 11

TPR-ELO na Ronde 11

(meer…)

You are currently browsing the archives for the Overige category.