Wageningen

Archive for the ‘Overige’ Category

Uitslagen intern ronde 14

Slechts 11 partijen intern omdat ons 4e en ons 6e extern speelden tegen Veenendaal 2 en OPC1.
SVW4 won met overmacht (6-2).
Het 6e kon helaas geen vuist maken tegen OPCV en verloor met 2-4.

Uitslagen ronde 14
Ranglijst na Ronde 14
TPR-ELO na Ronde 14

(meer…)

Uitslagen ronde 13 intern

Door veel afmeldingen was het rustig gisteren met slechts 14 partijen. Harry Verhoef gaat door naar de 3e ronde voor de beker na winst op Cees van der Waerdt. Frans Bonnier won van Fred Jonker en verstevigt hiermee zn 2e plek in de ranglijst. Erwin Oorebeek staat nog aan kop en is hard op weg om de winterkampioen van dit seizoen te worden.

Uitslagen ronde 13 – 30 november 2017

Ranglijst na Ronde 13

TPR-ELO na Ronde 13

(meer…)

Uitslagen ronde 11 intern

Er zijn weer 18 mooie partijen gespeeld in onze interne competitie.

Ranglijst na Ronde 11

TPR-ELO na Ronde 11

(meer…)

Uitslagen Ronde 10

Omdat 3 teams extern speelden zijn intern in de 10e ronde slechts 11 partijen gespeeld.  Tot veler verrassing was na jaren van afwezigheid Eric Smaling ook van de partij … die hij won van Richard Christians. Erwin staat nog op de eerste plek, gevolgd door Clemens de Vos die dit jaar zeer goed begint. Opvallend is ook de derde plek van Arnoud Roothaan. Arnout en Clemens gooien goede ogen voor de Runner Up Cup.

Extern won Wageningen 4 met overtuigende cijfers van Ede2: 6-2. Wageningen 5 speelde uit tegen Ede 3 en kwam helaas net een half puntje tekort om remise te houden (3½ – 2½). Wageningen 7 verloor uit tegen Koningswaal3 met 3-1.

(meer…)

Steunbetuiging ASV

Beste Wageningse schaakvrienden,

Zojuist lazen wij het bericht over het overlijden van Harrie van Lotringen. Wat een groot verlies voor jullie en jullie club. De beschrijving van Erwin op jullie site is precies zoals wij Harrie gekend hebben. Een aimabel mens, die de kunst van het verbinden verstond. Altijd belangstellend in de ander. Die warme belangstelling heeft ASV ook ervaren en dat hebben wij altijd enorm gewaardeerd in hem. Met respect hebben wij gekeken hoe hij een belangrijke bijdrage had in de successen van het eerste team. En dat deed hij zonder zelf op de voorgrond te treden. Hij genoot slechts van de mooie prestaties en van de clubgenoten die daar ook plezier aan beleefden.

Het schaken in en bij Wageningen zal anders zijn zonder Harrie. Mooie herinneringen aan een warm mens blijven. Ook wij zullen die herinneringen koesteren.

We wensen bestuur en leden van Wageningen veel sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.

Met vriendelijke groet,

Erik Wille

Voorzitter ASV

 

Harrie van Lotringen overleden

Vanochtend bereikte ons het droevige nieuws dat ons erelid Harrie van Lotringen is overleden. Harrie is 69 jaar oud geworden. Hij was al langdurig ziek en kon, zeker de laatste tijd, steeds minder. Op advies van de dokter is onlangs besloten de medicatie te stoppen, waarna hij gisterenavond, op zaterdag 28 oktober 2017, in zijn slaap is overleden.

Harrie is bijna veertig jaar lid geweest van onze schaakclub en heeft zich al die tijd voor het schaken ingezet. (meer…)

Uitslagen intern: ronde 5

De 5e interne ronde werd gespeeld op 5 oktober met  21 partijen waarvan 7 voor de beker: een mooie opkomst met veel ongebruikelijke tegenstanders. Clemens de Vos staat nog steeds aan kop. Opvallende stijger in de top is Leen Vegter met 4 uit 4. Als dat zo door gaat ….

Uitslagen van ronde 5
Ranglijst na Ronde 5
TPR-ELO na Ronde 5
 (meer…)

Intern: Clemens ‘is los’ na ronde 4

Met 4 uit 4 en 557pnt heeft Clemens de Vos afstand genomen van nr 2 Co Wiersma met 3,5 uit 4 (430pnt).  In de 4e ronde wist Clemens van Erwin Oorebeek het toreneindspel te winnen. Toch kan een puntenverschil van 100 punten snel worden ingelopen in de top van de ranglijst. Zo levert winst op de topspelers bijna 150 punten op. In de rangen en standen zijn aan het begin van dit seizoen nog meer leuke verassingen te zien zoals bijvoorbeeld nieuwkomer Rommel Garrido jr op de 4e plek.

Uitslagen ronde 4 – 28 september 2017

Ranglijst na Ronde 4

TPR-ELO na Ronde 4

(meer…)

Molenmarkt

Gewapend met 1 klein, 4 normale en één groot schaakspel, hebben we afgelopen zaterdag weer bijgedragen aan de benodigde entertainment op de Molenmarkt. Twaalf vrijwilligers van onze vereniging hebben vol enthousiasme onze schaakvereniging op de Wageningse kaart gezet.


(meer…)

Start nieuwe schaakseizoen

Donderdag 7 september begint het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Wageningen. Iedereen die wil komen schaken is van harte welkom en kan gedurende vier avonden gratis meedoen. Er wordt elke donderdagavond gespeeld in de Vredehorst, Tarthorst 1.
(meer…)

You are currently browsing the archives for the Overige category.