Wageningen

Archive for the ‘Overige’ Category

Rommel Garrido studentenkampioen

Rommel Garrido heeft het vijfde Wagenings studentenkampioenschap gewonnen. Rommel won het rapidtoernooi in Universitair sportcentrum de Bongerd met een ongeslagen score van 5.5 uit 6.

Rommel – Maulik, ronde 5.
(meer…)

Uitslagen ronde 30

Het was gisteren druk in de Vredehorst vanwege de slotronde van ons 6e team. Het 6e kon het seizoen afsluiten met een mooie overwinning op Velp 2 (5½ – ½) en werd hiermee na een slechte seizoenstart toch nog 4e in de poule.

Intern zijn 15 partijen gespeeld. Erwin Oorebeek deed goede zaken voor het kampioenschap met een remisepartje tegen Fred Jonker. Doordat titelconcurrent Kees Stap verloor van Frans Bonnier kon Erwin uitlopen en zal het moeilijk worden om hem nog van het kampioenschap te weerhouden.
Frans is met zijn overwinning hard op weg om de Runner-Up Cup voor de hoogste ELO-stijger van het seizoen in de wacht te slepen. Met +94ELO staat Frans ruim voor Joost Hooghiemstra (+75ELO) .

Uitslagen van ronde 30

Ranglijst na Ronde 30

TPR-ELO na Ronde 30

(meer…)

Uitslagen ronde 29

Slechts 10 partijen intern met weer een wisseling aan de kop:
Erwin Oorebeek pakt de eerste plek terug van Kees Stap.
Twee teams speelden de externe slotronde.
Het 3e won van Velp 1 met 2½  – 5½  en het 5e won van SMB 5 met 1½   – 4½.

Uitslagen ronde 29 – 12april2018

Ranglijst na Ronde 29

TPR-ELO na Ronde 29

(meer…)

Fred Jonker Snelschaakkampioen

Het open Wagenings snelschaakkampioenschap werd dit jaar drukbezocht door 42 deelnemers waaronder verschillende spelers uit Veenendaal, Ede en Bennekom. De speelzaal zat met 21 speelborden nokkievol. In de 8 voorronden werden de plekken in de finalepoules verdeeld. Fred Jonker won de voorrondes met 7 punten, gevolgd door Kees Stap en Erwin Oorebeek met 6,5 en Tjerk Sminia met 6.

Vervolgens werd in 5 finalepoules stevig gestreden om de prijzen en pas rond middernacht waren de winnaars bekend. In de A-poule was het zeer spannend en eindigden Fred Jonker en Tjerk Sminia gelijk met 6 punten uit 7 partijen. Als winnaar van het onderling duel is Fred Jonker de onbetwiste Wageningse snelschaakkampioen 2018!

De winnaars van de finalepoules:
A-poule: Fred Jonker
B-poule : Noel Bovens
C-poule: Jan Willem Westerhof
D-poule: Jan van der Sleen
E-poule: Maarten Markerink

Lees verder voor alle uitslagen en ranglijsten

SVW Snelschaaktoernooi 2018 – Uitslagen Poules en ranglijst na 8 voorronden

SVW Snelschaaktoernooi 2018 – uitslagen 8 voorronden

(meer…)

Snelschaakampienschap 29 maart

Traditioneel organiseert de Schaakvereniging Wageningen op witte donderdag het Open Wagenings Snelschaakkampioenschap. Dit jaar wordt er op donderdagavond 29 maart gestreden om deze Wageningse snelschaaktitel. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Aanmelden kan in de speelzaal van de Vredehorst vanaf 20u tot uiterlijk 20.15u.

Het speeltempo is 5 minuten per persoon. Zoals elk jaar wordt eerst een voorronde van 9 partijen gespeeld.  Na de voorronde worden op basis van de stand finalegroepen gevormd, zodat iedereen het kan opnemen tegen spelers van eigen nivo. In elk finalegroep zijn prijzen in natura te winnen.

Deze avond is ook een leuke manier om kennis te maken met de Wageningse Schaakclub.
Je bent van harte welkom op deze leuke snelschaakavond.

 

Frans van de Wall overleden

Op zaterdag 17 februari bereikte ons het droevige bericht dat ons oud-lid Frans van de Wall is overleden. Hij overleefde een hartaanval in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 februari, en werd kunstmatig in slaap gehouden. Er was hoop op herstel, maar op dinsdag 13 februari bleek Frans geen hersenactiviteit meer te hebben. Daarop is besloten de medicatie te stoppen en is hij in het bijzijn van zijn partner en kinderen ingeslapen. Frans is 70 jaar oud geworden.

Frans was een bijzonder lid van onze schaakclub. (meer…)

Ronde 19 intern

Tijdens ronde 19 werden 17 partije gespeeld waaronder 2 voor de kwartfinales van de beker. beide bekerpartijen eindigden in remise. Na de barrages van 7,5minuut p.p.won Kees Stap van Frans Bonnier met 1½ – ½ en Fred Jonker won van Co Wiersma. Kijk verder voor alle uitslagen en ranglijsten.

Uitslagen ronde 19 – 25 januari 2018

Ranglijst na Ronde 19

TPR-ELO na Ronde 19

(meer…)

Schaken bij het AZC in De Leemkuil

Schaken bij het AZC in De Leemkuil

door Robert-Jan van Egmond
(meer…)

Uitslagen 18 januari intern en extern

Het was druk op de interne avond deze week met 15 interne partijen en 12 externe partijen.

Wageningen 3 speelde tegen Veenendaal 1. Aan het einde van de partij ontstond er de nodige commotie toen een toeschouwer hard door zaal riep dat er 2x een onreglemetaire zet was gespeeld. Er ontstond bijna een opstandje maar scheidsrechter Erwin Oorebeek kon het met resoluut optreden in de kiem smoren. Toen het stof was neergedaald bleek dat ons 3e met 5-3 had gewonnen.

Wageningen 5 nam het op tegen Tornado 1. Halverwege de avond stond het 2-1 voor Wageningen met goede kansen op de resterende borden.Helaas gingen de punten op het 5e en 6e bord verloren. Wim Wiegant had op bord 3 nog een kans om nog een gelijkspel voor het team uit het vuur te slepen. De stelling met nog veel pionnen op het bord en loper (Wim) tegen paard leek remise. In het eindspel zette Wim zichzelf nog schaak zonder dat dit door de tegenstander werd opgemerkt. De scheids zag het op tijd en liet na correctie van de stelling en tijdstraf van 2 minuten doorspelen. Door onnauwkeurigheden van zijn tegenstander kon Wim een pion winnen waarna hij weinig ruimte voor tegenstand over liet. Gelijkspel tegen de koploper uit de poule is een mooi resultaat voor ons 5e!

Uitslagen ronde 18 – 18 januari 2018

Ranglijst na Ronde 18

TPR-ELO na Ronde 18

(meer…)

Simon van Eek schafeltenniskampioen

De 18-jarige Simon van Eek uit Veenendaal is de nieuwe schafeltenniskampioen van Wageningen. Schafeltennis is de combinatie van schaken en tafeltennis in één toernooi. Zeven rondes lang spelen de deelnemers een snelschaakpartij en twee games tafeltennis tegen elkaar. De resultaten van beide sporten wegen even zwaar mee in het eindklassement.

(meer…)

You are currently browsing the archives for the Overige category.