Wageningen

Archive for the ‘Overige’ Category

Wim Thieme overleden

Via de Bennekomse Schaakvereniging bereikte ons het droevige bericht dat ons oud-lid Wim Thieme afgelopen zaterdag is overleden op 83-jarige leeftijd. Wim heeft ruim vijf jaar in de interne competitie van SV Wageningen meegespeeld, maar sinds enkele jaren speelde hij alleen nog bij Bennekom. Zie de website van BSV voor het in memoriam geschreven door Rini Kreeft.

Wageningen wint ruim van ASV in massakamp

Schaakvereniging Wageningen heeft de massakamp tegen ASV uit Arnhem ruim gewonnen: in de eigen Vredehorst werd het 19-11. Hiermee nam Wageningen weer de leiding in dit jaarlijkse terugkerende evenement. Na veertien edities is de stand 7,5-6,5 in het voordeel van Wageningen.

(meer…)

Albert Boshoven overleden

Maandag 19 juni is ons lid van verdienste Albert Boshoven op 65-jarige leeftijd overleden. Albert kwakkelde al jaren met zijn gezondheid, maar hield er ondanks alle tegenslagen toch telkens de moed in. Vele malen lag hij in het ziekenhuis, waar heel wat leden van de club hem hebben opgezocht, soms ook voor een potje schaak, waar hij meestal wel voor te porren was. Ook bij hem thuis was iedereen welkom voor een of meer partijtjes. Maar als hij “o goed hoor” antwoordde op de vraag hoe het met hem ging, wist je dat dit nu even niet zijn favoriete gespreksonderwerp was. Op andere momenten kon hij wel in detail over allerlei complicaties verhalen.

(meer…)

De “Boshoven” moet niet onderschat worden

Interview met Albert Boshoven in De Schakel van november 2001
.
.

(meer…)

Belmondo Festival

Tijdens een zonnig Belmondo Festival werd er ook geschaakt op het grote schaakspel.

Kees Stap Rapid Kampioen 2017

Het Wagenings Rapidtoernooi beleefde gisteren haar apotheose. Op de derde en laatste avond werden de 3 laatste en beslissende ronden gespeeld. 25 van de 35 deelnemers waren aanwezig. Met 5,5 uit 6 had Kees Stap de meest riante uitgangspositie. Na de 8e ronde kon alleen Cees van der Waerdt met winst nog gelijk komen als Stap zou verliezen. Hoewel Stap verloor van Frans Bonnier kon van der Waerdt niet langszij komen. Tjerk Sminia gooide roet in het eten door van Cees van der Waerdt te winnen. Hiermee werd Kees Stap Rapid Kampioen 2017 met 7 punten. 5 mensen volgen met 6 punten op een gedeelde 2e plek: Clemens de Vos, Fred Jonker, Tjerk Sminia, Frans Bonnier en Cees van der Waerdt.

Rapid2017-Einduitslag

Rapid2017-alle-uitslagen

 (meer…)

Eline Roebers wint SVW-Jeugdschaaktoernooi

Zaterdagmiddag 3 juni werd in de Vredehorst het jaarlijkse jeugdtoernooi gespeeld van Schaakvereniging Wageningen. De 64 deelnemers waren verdeeld over 8 groepen.

Eline Roebers startte als grote favoriete in groep 1, want haar rating was maar liefst 443 punten hoger dan die van nummer twee. Ze moest het echter nog wel waarmaken. Dat deed ze met verve. Ze stond slechts twee remises toe en won de rest. Tweede werd Stein van Tol en derde zijn broer Marnix van Tol. Saša Albers won de medaille voor de vierde plaats.
fotovideo van Hans van Wijk
(meer…)

2e avond Rapid

De 2e avond van het Wagenings Rapidtournooi waren er 9 nieuwe deelnemers.

In totaal strijden nu 31 spelers strijden om de eer en om de Wageningse Rapido Cup.

Na 6 ronden staat Kees Stap stevig aan kop met 5,5 punten gevolgd door Clemens de Vos (%) en Erwin Oorebeek (4,5).

Daarna volgen 6 mensen met 4 punten.

Volgende week donderdag 8 juni is de laatste Rapid avond en worden de laatste 3 ronden gespeeld.

Nieuwe deelnemers zijn nog steeds welkom en krijgen bij aanvang 2 punten voor de gemiste avonden.

Rapid2017-ranglijst-na-R6

(meer…)

Spelkaravaan bezoekt AZC in Wageningen

Teamleden van Spelkaravaan togen deze keer naar het AZC in Wageningen waar we hartelijk onthaald werden door de schakers van SV Wageningen en enthousiaste jonge & oudere schakers die verblijven in dit asielzoekerscentrum.
Eerder heeft Spelkaravaan schaakmateriaal verstrekt en het was de bedoeling met 2 schaaktrainers en lesmateriaal te arriveren maar helaas werkte de NS niet mee en liep het een beetje anders. Daarom mengden Niels & Martin zich bij de clubschakers en werd het een gezellige schaakavond met de gasten van het AZC. Uiteindelijk werd er zelfs niet alleen met elkaar geschaakt maar werd er ook tafeltennis gespeeld. Hartstikke leuk allemaal.
De tegenstand was uitstekend en ik begreep dat er ook al enthousiasme is om bij de club te gaan schaken. En kijk…..dat is de ware promotie van de denksport!
Bedankt voor de hartelijke ontvangst; we kijken terug op een mooie avond.

HG Martin namens Spelkaravaan

(meer…)

Rapid toernooi gestart

Het Wageningse Rapid Toernooi 2017 is 18 mei van start gegaan. De matige opkomst van 23 deelnemers mocht de pret niet drukken. Er zijn 3 ronden gespeeld met een speeltempo van 18minuten + 5 seconden per zet. Erwin Oorebeek en Clemens de Vos zijn als enigen ongeslagen (3 punten) en worden gevolgd door Kees Stap en Robin van Leerdam met 2,5punten. Ook de 6 deelnemers met 2 punten maken nog volop kans voor de titel.

Volgende week met Hemelvaart wordt er niet geschaakt in de Vredehorst.
De 2e Rapid-avond is 1 juni en de afsluitende 3e Rapid-avond is op 8 juni.
Nieuwkomers kunnen nog goed instromen en krijgen 1 punt voor de gemiste 1e avond.

Rapid2017-ranglijst-na-R3

Rapid2017-partijenlijst-ronde1-3

(meer…)

You are currently browsing the archives for the Overige category.