Wageningen

Archive for the ‘Interne competitie’ Category

Ronde 22

Slechts 12 partijen intern deze week maar dat is niet zo vreemd omdat het 4e en het 6e externs speelden.

Het is zeer spannend in de top 5 van de ranglijst. Cees van der Waerdt  won van koploper Erwin Oorebeek. Kees Stap won van Co Wiersma en staat nu nipt 2. Het 4e speelde tegen Bennekom 2.De meeste partijen eindigden in remise en invaller Jan Hendrik Neuteboom pakt een belangrijk punt. Helaas ging het 4e met 2 verliespartijen met miniem verschil de boot in: 3½-4½.
Het 6e speelde tegen De Sleutelzet uit Arnhem. Op de borden 4, 5 en 6 haalden Leen, Hans en Jan Willem netjes de punten binnen. Leen en Jan Willem wonnen overtuigend en Hans ging er met veel geluk met de winst vandoor. Op de borden 1, 2 en 3 ging het een stuk minder. Gerbert moest vrij snel de handdoek in de ring gooien en Marius kon een goede stelling door tijdnood niet afmaken. Inge ging het langste door maar moest helaas ook opgeven. Resultaat 3-3.

Uitslagen ronde 22 – 15 februari 2018

Ranglijst na Ronde 22

TPR-ELO na Ronde 22

(meer…)

Uitslagen ronde 21

Maar liefst 20 partijen zijn er gespeeld in ronde 21.
Er is ook geloot voor de halve finales van de interne beker:
Fred Jonker – Erwin Oorebeek
Kees Stap – Thomas Slijper
uiterste speeldatum is 15 maart

Uitslagen ronde 21 – 08 februari 2018
Ranglijst na Ronde 21
TPR-ELO na Ronde 21

(meer…)

Ronde 20 intern

Er werden 17 partijen gespeeld op donderdag 1 februari, waarvan één bekerpartij die Thomas Slijper in de halve finale bracht.  De uitslagen en standen zijn hieronder vermeld. Wageningen 4 speelde voor de OSBO beker uit tegen ASV 4. Het werd helaas de laatste bekerwedstrijd van het seizoen voor ons team. Het werd 3½ – ½ voor ASV 4. Alleen Erik van Wijngaarden wist een halfje te scoren tegen dit op papier veel sterkere team.

uitslag van ronde 20

Ranglyst na ronde 20

TPR na ronde 20

(meer…)

Uitslagen 18 januari intern en extern

Het was druk op de interne avond deze week met 15 interne partijen en 12 externe partijen.

Wageningen 3 speelde tegen Veenendaal 1. Aan het einde van de partij ontstond er de nodige commotie toen een toeschouwer hard door zaal riep dat er 2x een onreglemetaire zet was gespeeld. Er ontstond bijna een opstandje maar scheidsrechter Erwin Oorebeek kon het met resoluut optreden in de kiem smoren. Toen het stof was neergedaald bleek dat ons 3e met 5-3 had gewonnen.

Wageningen 5 nam het op tegen Tornado 1. Halverwege de avond stond het 2-1 voor Wageningen met goede kansen op de resterende borden.Helaas gingen de punten op het 5e en 6e bord verloren. Wim Wiegant had op bord 3 nog een kans om nog een gelijkspel voor het team uit het vuur te slepen. De stelling met nog veel pionnen op het bord en loper (Wim) tegen paard leek remise. In het eindspel zette Wim zichzelf nog schaak zonder dat dit door de tegenstander werd opgemerkt. De scheids zag het op tijd en liet na correctie van de stelling en tijdstraf van 2 minuten doorspelen. Door onnauwkeurigheden van zijn tegenstander kon Wim een pion winnen waarna hij weinig ruimte voor tegenstand over liet. Gelijkspel tegen de koploper uit de poule is een mooi resultaat voor ons 5e!

Uitslagen ronde 18 – 18 januari 2018

Ranglijst na Ronde 18

TPR-ELO na Ronde 18

(meer…)

Ronde 17 intern

Met ronde 17 is de 2e helft van de competitie gestart met 18 partijen en 2 externe partijen. Erwin Oorebeek staat aan kop met op minder dan 1 verliespartij gevolgd door Kees Stap,Fred Jonker en Clemens de Vos. De strijd om de titel is dus nog zeer spannend. Er is ook geloot voor de kwartfinales van de interne bekercompetitie. De uiterste speeldatum is donderdag 8 februari.
Kees Stap       –  Frans Bonnier
Erwin Oorebeek  –  Tjerk Sminia
Co Wiersma      –  Fred Jonker
Thomas Slijper  –  Harry Verhoef

Uitslagen ronde 17 – 11 januari 2018

Ranglijst na Ronde 17

TPR-ELO na Ronde 17

 

(meer…)

Intern: uitslagen ronde 16

Op 4 januari werd ronde 16 alweer gespeeld. Spelers die onverhoeds afwezig waren moeten zich snel aanmelden voor ronde 17 op 11 januari… Uitslagen en standen volgen hieronder.

Uitslagen ronde 16 – 4 januari 2018

Ranglijst na Ronde 16

TPR-ELO na Ronde 16

(meer…)

Intern: Erwin Oorebeek Winterkampioen

Tijdens de 15e ronde werden slechts 11 partijen gespeeld. Wageningen 3 speelde in de uitwedstrijd tegen ASV 5 gelijk (4-4).

Erwin Oorebeek is de Winterkampioen van dit seizoen 2017/2018. Hij houdt de koppositie ondanks zijn verlies in deze ronde tegen Jef Verwoert. Jef stond lang in een zeer beknelde positie maar de aanval van Erwin sloeg niet door. Nadat Jef z’n koning in veiligheid bracht kon hij een pion te winnen en kreeg hij de overhand. IN de interne ranglijst staat Clemens de Vos 2e en Kees Stap 3e.

Voor de beker speelde Bert Torn een complexe partij tegen de vers gepromoveerde Tjerk Sminia. In de spannende eindstrijd was Bert het meest in tijdnood waardoor hij pardoes een stuk weggaf; Tjerk bekert verder.

Uitslagen ronde 15 – 14 december 2017

Ranglijst na Ronde 15

TPR-ELO na Ronde 15

(meer…)

Uitslagen intern ronde 14

Slechts 11 partijen intern omdat ons 4e en ons 6e extern speelden tegen Veenendaal 2 en OPC1.
SVW4 won met overmacht (6-2).
Het 6e kon helaas geen vuist maken tegen OPCV en verloor met 2-4.

Uitslagen ronde 14
Ranglijst na Ronde 14
TPR-ELO na Ronde 14

(meer…)

Uitslagen ronde 13 intern

Door veel afmeldingen was het rustig gisteren met slechts 14 partijen. Harry Verhoef gaat door naar de 3e ronde voor de beker na winst op Cees van der Waerdt. Frans Bonnier won van Fred Jonker en verstevigt hiermee zn 2e plek in de ranglijst. Erwin Oorebeek staat nog aan kop en is hard op weg om de winterkampioen van dit seizoen te worden.

Uitslagen ronde 13 – 30 november 2017

Ranglijst na Ronde 13

TPR-ELO na Ronde 13

(meer…)

Uitslagen intern ronde 12

 

Tijdens ronde 12 werden weer 18 partijen gespeeld en voor de  beker werden zelfs 2 barrages gespeeld. Na remise in de reguliere speeltijd moesten twee snelschaakpartijen gespeeld worden met 7,5 min.p.p. Fred Jonker won met 2-0 van Audry Burer. In de eerste barragepartij tussen Thomas Slijper en Leen Vegter speelde Leen een onreglementaire omdat hij verzuimde om ‘schaak’ op te heffen. Volgens de nieuwste FIDE-regels voor snelschaak is dit niet direct gewonnen maar krijgt de tegenstander 1 minuut extra speeltijd. Het mocht echter niet baten, Thomas won met 2-0.

Uitslagen ronde 12 – 23 november 2017
Ranglijst na Ronde 12
TPR-ELO na Ronde 12

(meer…)

You are currently browsing the archives for the Interne competitie category.