Wageningen

Archive for the ‘Interne competitie’ Category

Fred Jonker wint Beemster Bokaal

Deze week werd de finale voor de bekercompetitie gespeeld tussen Thomas Slijper en Fred Jonker. Na remise in  de reguliere partij werden 2 korte partijen van 7,5 minuten pp gespeeld. De eerste won Fred maar Thomas maakte in de 2e partij weer gelijk. Vervolgens moest 1 laatste partij volgens het systeem van “Armageddon” de beslissing bieden. Fred won de tos en koos voor wit. Wit krijgt 6 minuten bedenktijd en zwart 5. Fred moet winnen want bij remise wint zwart. Fred wist deze Armageddon overtuigend te winnen. Een week nadat Fred de snelschaakbeker in ontvangst nam won hij deze week de Beemster bokaal.
Met nog 4 ronden te gaan lijken er voor de seizoenstitel 2 serieuze kandidaten te zijn: Kees Stap en Erwin Oorebeek. Maar ook Fred Jonker heeft ook nog kansen op deze titel.

Uitslagen ronde 27 – 22maart2018

Ranglijst na Ronde 28

TPR-ELO na Ronde 28

(meer…)

Uitslagen ronde 27

In de 27e ronde werden 17 partijen gespeeld. Het blijft erg spannend in de top 3 van de ranglijst. Koploper Kees Stap speelde remise tegen de regerend clubkampioen Fred Jonker die op de 3e plaats staat. Erwin Oorebeek die 2e staat kon hiervan profiteren en kwam door winst op Cees van de Waerdt erg dicht bij de koppositie. Het verschil is kleiner dan een ‘half puntje’.

Uitslagen ronde 27 – 22maart2018

Ranglijst na Ronde 27

TPR-ELO na Ronde 27

(meer…)

Ronde 26 intern, 15 maart 2018

Het was druk op de club; er werden 19 partijen intern gespeeld. Hugo Loning en Rob Leijser speelden hun eerste competitiepartij, waarbij Hugo remise speelde tegen Roald en Rob verloor van Bartel. We hopen hen nog vaak op de club te zien.

In de kop van het klassement waren er vooral zwarte overwinningen. Erwin en Kees wonnen allebei met zwart en nemen daarmee wat afstand van Fred die niet speelde. De anderen staan wat verder weg.

doonload uitslagen van en standen na ronde 26
(meer…)

Uitslagen Ronde 25 intern + 4x extern

Slechts 8 partijen intern dit keer. De kop van de ranglijst wordt steeds spannender. Na remise van koploper Kees Stap tegen Erwin Oorebeek is Fred Jonker naar de 2e plek gestegen na winst op Clemens de Vos. De verschillen in de top3 zijn erg klein.

Vier teams speelden extern. Thuis werd helaas verloren door Wageningen 3 tegen Mook 1 met 3-5, Wageningen 5 tegen Koningswaal 2 met 1½-4½ en Wageningen 7 verloor met 1-3 van Koningswaal 3. De eer werd gered door Wageningen 6 die met een clean sweep (0-6) terug kwam uit Elst na winst op Elster Toren. Daar mocht op gedronken worden 😉

Uitslagen ronde 25 – 08maart2018

Ranglijst na Ronde 25

TPR-ELO na Ronde 25

(meer…)

Ronde 24 intern

Na 24 ronden is Kees Stap de nieuwe koploper van onze interne competitie. Stap won van Cees van der Waerdt en kon profiteren van de winst van Fred Jonker op koploper Erwin Oorebeek. Fred plaatste zich hiermee gelijk voor de bekerfinale tegen Thomas Slijper.

Uitslagen ronde 24 – 01 maart 2018

Ranglijst na Ronde 24

TPR-ELO na Ronde 24

(meer…)

Uitslagen ronde 23 intern

In ronde 23 van onze interne zijn 17 partijen gespeeld. Hierbij is ook de 1e halve finale van de beker gespeeld tussen Kees Stap en Thomas Slijper. De reguliere partij eindigde remise waarna een barrage de beslissing moest brengen in 2 partijen met 7,5 minuten p.p. Na nog een remisepartij won Thomas verrassend de 2e partij. Thomas is hiermee de 1e finalist is voor de beker. De volgde finalist is de winnaar van de andere halve finale tussen Fred Jonker en Erwin Oorebeek.

Uitslagen ronde 23 – 22 februari 2018

Ranglijst na Ronde 23

TPR-ELO na Ronde 23

(meer…)

Ronde 22

Slechts 12 partijen intern deze week maar dat is niet zo vreemd omdat het 4e en het 6e externs speelden.

Het is zeer spannend in de top 5 van de ranglijst. Cees van der Waerdt  won van koploper Erwin Oorebeek. Kees Stap won van Co Wiersma en staat nu nipt 2. Het 4e speelde tegen Bennekom 2.De meeste partijen eindigden in remise en invaller Jan Hendrik Neuteboom pakt een belangrijk punt. Helaas ging het 4e met 2 verliespartijen met miniem verschil de boot in: 3½-4½.
Het 6e speelde tegen De Sleutelzet uit Arnhem. Op de borden 4, 5 en 6 haalden Leen, Hans en Jan Willem netjes de punten binnen. Leen en Jan Willem wonnen overtuigend en Hans ging er met veel geluk met de winst vandoor. Op de borden 1, 2 en 3 ging het een stuk minder. Gerbert moest vrij snel de handdoek in de ring gooien en Marius kon een goede stelling door tijdnood niet afmaken. Inge ging het langste door maar moest helaas ook opgeven. Resultaat 3-3.

Uitslagen ronde 22 – 15 februari 2018

Ranglijst na Ronde 22

TPR-ELO na Ronde 22

(meer…)

Uitslagen ronde 21

Maar liefst 20 partijen zijn er gespeeld in ronde 21.
Er is ook geloot voor de halve finales van de interne beker:
Fred Jonker – Erwin Oorebeek
Kees Stap – Thomas Slijper
uiterste speeldatum is 15 maart

Uitslagen ronde 21 – 08 februari 2018
Ranglijst na Ronde 21
TPR-ELO na Ronde 21

(meer…)

Ronde 20 intern

Er werden 17 partijen gespeeld op donderdag 1 februari, waarvan één bekerpartij die Thomas Slijper in de halve finale bracht.  De uitslagen en standen zijn hieronder vermeld. Wageningen 4 speelde voor de OSBO beker uit tegen ASV 4. Het werd helaas de laatste bekerwedstrijd van het seizoen voor ons team. Het werd 3½ – ½ voor ASV 4. Alleen Erik van Wijngaarden wist een halfje te scoren tegen dit op papier veel sterkere team.

uitslag van ronde 20

Ranglyst na ronde 20

TPR na ronde 20

(meer…)

Uitslagen 18 januari intern en extern

Het was druk op de interne avond deze week met 15 interne partijen en 12 externe partijen.

Wageningen 3 speelde tegen Veenendaal 1. Aan het einde van de partij ontstond er de nodige commotie toen een toeschouwer hard door zaal riep dat er 2x een onreglemetaire zet was gespeeld. Er ontstond bijna een opstandje maar scheidsrechter Erwin Oorebeek kon het met resoluut optreden in de kiem smoren. Toen het stof was neergedaald bleek dat ons 3e met 5-3 had gewonnen.

Wageningen 5 nam het op tegen Tornado 1. Halverwege de avond stond het 2-1 voor Wageningen met goede kansen op de resterende borden.Helaas gingen de punten op het 5e en 6e bord verloren. Wim Wiegant had op bord 3 nog een kans om nog een gelijkspel voor het team uit het vuur te slepen. De stelling met nog veel pionnen op het bord en loper (Wim) tegen paard leek remise. In het eindspel zette Wim zichzelf nog schaak zonder dat dit door de tegenstander werd opgemerkt. De scheids zag het op tijd en liet na correctie van de stelling en tijdstraf van 2 minuten doorspelen. Door onnauwkeurigheden van zijn tegenstander kon Wim een pion winnen waarna hij weinig ruimte voor tegenstand over liet. Gelijkspel tegen de koploper uit de poule is een mooi resultaat voor ons 5e!

Uitslagen ronde 18 – 18 januari 2018

Ranglijst na Ronde 18

TPR-ELO na Ronde 18

(meer…)

You are currently browsing the archives for the Interne competitie category.