Wageningen 3 incasseert MOOKerslag

Wageningen 3 incasseert MOOKerslag

Berichtdoor Giel » Vr Mrt 16, 2018 12:04 pm

Slechts 2 overwinningen verwijderd van het kampioensschap begonnen we vol goede moed aan de thuiswedstrijd tegen Mook 1. We waren gewaarschuwd want Mook had de vorige ronde gewonnen van een van de grote favorieten PION 2.
Voor aanvang van de wedstrijd was de stand 1. Velp 1 (8), 2 Wageningen 3 (7), 3 Pion 2 (6) , 4. Mook 1 (6) en 5 Zutphen 1 (5) etc.
In de slotronden spelen we tegen Velp.
Halverwege de avond kwam de eerste tekening in de strijd. Er ontstond enig voorzichtig optimisme, het zou wel eens een 5-3 uitslag kunnen worden. De spanning nam toe en heel opvallend, ook de tijdnood, vooral aan Wageningse kant.
Lang verhaal kort: Het zou 5-3 worden, maar dan voor Mook!!!
Welk een ellende over ons heen werd gestort is met geen pen te beschrijven.
De laatste 2 partijen waren van Pieter en John en beiden gingen door de vlag, na serieuze winstkansen gehad te hebben.
John heeft zijn partij geanalyseerd en deze is terug te vinden in de werkelijk prachtige Schakel van maart 2018. Zelfs waar John zijn toren tegen een pion had kunnen geven was er een eindspel van 2 verbonden vrijpionnen voor John tegen een paard van Hans Pos (Mook) ontstaan met n.m.m. uitstekende winstkansen voor John.
Pieter heeft de hele partij overwegend gestaan maar wist de winst niet te vinden. Vlag, door Huub dankbaar in ontvangst genomen.
Co kreeg eerder op de avond opdracht om door te spelen c.q. remise maken was nog niet aan de orde. Co verloor en was achteraf knap pissig. Niet geheel onbegrijpelijk en van verliezen wordt een mens meestal niet vrolijk van.
Ikzelf had al op zet 6 of zo een pion te pakken en besloot kwaliteitswinst af te slaan en mijn stelling verder te verbeteren. ‘Moet gewonnen zijn’, denk je dan gedurende het grootse gedeelte van de partij. En daarmee begint de ellende als je de winst niet kan vinden en jouw klok ineens sneller gaat lopen dan die van mijn sympathieke tegenstander Piet, die daar wel raad mee wist met remise als eindresultaat.
Frans verloor een stugge partij met wisselende kansen. Cees won in zijn bekende soms onnavolgbare stijl een partij die er halverwege ogenschijnlijk ongunstig voor Cees uitzag. Nadat de problemen waren opgelost was Cees niet meer te stuiten en won hij prachtig aan bord 1.
Bartel speelde remise op 5.
Het venijn zat ‘m dus in de staart bij de partijen van Pieter en John met een 5-3 nederlaag als resultaat. Teleurgesteld dropen we af en konden de boel gaan opruimen. Het biertje smaakt dan toch een stuk minder.
Zelden zo’n opgetogen tegenstander gezien als Mook, Huub Blom voorop. Gefeliciteerd mannen.
Ook de andere uislagen waren redelijk bijzonder.
Pion wint met 7-1- van Velp!!! En Zutphen wint van Veenendaal 1.
De stand met nog 1 ronde te gaan:
1. Pion 2 (8), 2 Mook 1 (8), 3 Velp 1 (8), 4 Wageningen 3 (7) en 5 Zutphen 1 (7)
In de slotronden o.a. de volgende partijen:
Velp 1 - Wageningen 3 (Marco heeft nog wat goed te maken tegen Erika)
Mook-1 – Veenendaal 1
De Toren 4j (staat onderaan)- Pion 2 (de nu gedoodverfde kampioen)
Giel
 
Berichten: 46
Geregistreerd: Za Mei 21, 2011 10:58 am

Terug naar Externe

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron