Zeperd voor Eerste

Zeperd voor Eerste

Berichtdoor Deevier » Zo Apr 08, 2018 9:00 pm

Is het het lot van de schaker om op de eerste zomerse dag van het jaar een KNSB wedstrijd te moeten spelen? De Kuip oogde in elk geval donkerder dan normaal. Voordeel was wel dat het er een keer niet koud was....
De match tegen de reserves van SISSA was er een voor des keizers baard. Beide teams hebben een verrassend goed seizoen achter de rug en zijn al enkele rondes veilig. Voor onszelf gold zelfs dat we nog (theoretische) titelkansen hadden, alhoewel niemand hier serieus rekening mee hield. De 9-1 van eerder dit seizoen is niemand vergeten.
Deeevid en Arjen waren ditmaal niet van de partij, waardoor Richaar en Wees hun eerste minuten mochten maken in het Eerste dit seizoen. Ze troffen het beide niet: Richaar kreeg een 2200 speler tegen die hem vlot wegspeelde en Wees blunderde naar eigen zeggen al op zet 1. Ja, dat kan dus. Daarmee kwam de stand op 0-3. De derde nul uit dit rijtje bedekken we maar met de mantel der liefde. Ramptoeristen kunnen het verslag van SISSA raadplegen.
De tussenstand werd iets draaglijker dankzij soepele punten van de OVG (de zoveelste masterclass in het Siciliaans) en Sander ("verplichte" overwinning op 2000-). Even leek "een resultaat" mogelijk, maar dat duurde maar kort. VanDis en ondergetekende hielden weliswaar keurig hun sterkere tegenstanders in bedwang, maar daar stond tegenover dat Oortje en Visje na vele (voor mij ondoorgrondelijke) verwikkelingen ten onder gingen. 3-6 en wedstrijd gespeeld dus.
En toen was het wachten op Yoch. En toen bleef het wachten op Yoch. Heel lang. Onze eindspeltovenaar had na een uurje op 3 een kwal te pakken, leek een modeleindspel te spelen maar trof zowaar eens een tegenstander die niet omviel. Ook na bijna 6 uur spelen niet, waarvan meer dan een half uur in KT vs KP werd uitgevochten. Complimenten voor Koen!

Een behoorlijke zeperd dus. Was dat de reden dat het zo rustig was bij de Chinees? Gelukkig hadden de hugboys van het Tweede wel reden tot juichen. Zelf mogen we nog 1 keer aan de bak, waarbij met name onze Arnhemse vrienden zullen meekijken: een overwinning op Messemaker komt hen heel goed uit.
Bijlagen
Knipsel.PNG
Knipsel.PNG (29.37 KiB) 1244 keer bekeken
Deevier
 
Berichten: 107
Geregistreerd: Vr Mei 20, 2011 5:26 pm

Terug naar Externe

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten