Wageningen 3 net geen kampioen

Wageningen 3 net geen kampioen

Berichtdoor Giel » Zo Apr 15, 2018 2:07 pm

Donderdag 12 april 2018 speelden we de slotronde in het Môks Café in Mook tegen Velp 1.
De stand bovenin de OSBO klasse 1 B met nog 1 ronde te gaan was als volgt:
1. Pion 2 (8), 2. Mook 1 (8), 3. Velp 1 (8), 4. Wageningen 3 (7) en 5. Zutphen 1 (7)
In de slotronden o.a. de volgende partijen:
Velp-Wageningen, Mook-Veenendaal, De Toren (laatste)- Pion (de gedoodverfde kampioen).
De kans op een kampioenschap voor ons was geslonken tot 0.01%. Alleen bij verlies van De Pion en remise of verlies van Mook was het mogelijk en dan moesten wij uiteraard winnen van Velp. Het zou een veel spannender aangelegenheid worden dan van te voren gedacht.
Mook had de organisatie van deze dubbele slotronde goed voor elkaar.
Het weer was goed, dus na aankomst eerst ff een bakkie doen, heerlijk buiten op het terras van het Môks Café (voor John speelde Jaap mee).
2018-04-12 Wageningen 3 bewerkt.2.jpg
2018-04-12 Wageningen 3 bewerkt.2.jpg (119 KiB) 1260 keer bekeken

Halverwege de avond was er nog weinig tekening in de strijd wat onze pot betreft.
We hadden ons voorgenomen om in het laatste speeluur meer gas te geven dan in vorige partijen. Vooral de laatste (verloren) partij tegen Mook vorige maand zat ons wat dat betreft nog in de benen.
Cees op bord 1 was om 9 uur klaar met remise. Bartel volgde om 10.00, eveneens met remise.
Co en ik stonden rond half 11 verdacht en Marco en Pieter zaten geduldig een plusje verder uit te broeden. Jaap speelde zeer gedegen partij tegen een talentvolle tegenstander (Vadim) van 12 jaar. Ik speelde tegen een andere jeugdspeler van Velp (Brent, 19) en na te frivool spel mijnerzijds kwam Brent duidelijk beter te staan. Hij vergat echter door te drukken en in remisestand gaf hij zelfs op. Sneu voor Brent en dat kan ook gezegd worden van de partij van Co, die het niet wist te houden. Partij van de avond was die van Frans tegen Erika
Frans zette zijn Franse partij tegen Erika solide op. Halverwege leek de boel volgens Frans behoorlijk vast te zitten. In die fase gaf Erika met een paar onnauwkeurige zetten Frans de gelegenheid los te komen. Met een paardoffer op G7 probeerde Erika het nog te redden en wat remiseachtige wendingen in de partij te vlechten maar daar was Frans goed op bedacht en zo kon hij laat in de avond een punt bijschrijven. Later kon Erika alsnog lachend het strijdperk verlaten toen bleek dat ook haar concurrenten in de topscorerrace verloren hadden. Zo werd zij toch nog topscorer van de afdeling. Marco en Pieter wonnen gedecideerd: Winst 5,5-2,5.
Dus was het nu wachten op de eindresultaten van de overgebleven concurrenten Mook en De Pion. Halverwege stond De Pion met 3,5-1,5 voor en de resterende partijen stonden gelijk en beter. Toch zouden die allemaal verloren gaan en zo verloor De Pion verrassend van het jeugdteam van De Toren, een jeugdteam dat o.a. aantrad met de bij ons bekende Elmar Roothaan (1667). Hij won mooi van Ton Thijssen (1846)!
En zo werd uiteindelijk de organiserende vereniging Mook kampioen van de afdeling. Men versloeg nipt Veenendaal dat zich dankzij een beter doelsaldo wist te handhaven ten kost van ASV 5 en De Toren 5j. Proficiat!
Eindstand:
1. Mook 10
2. Wageningen 9
3. Zutphen 9
4. De Pion 8
5. Velp 8
6. Veenendaal 4
7. ASV 4
8. De Toren 4

Dankzij onze 8-0 overwinning in de eerste ronde tegen De Toren 4j. had Wageningen 3 de meeste bordpunten (33,5). Al met al een mooi seizoen.
Wordt vervolgd!
Giel
Giel
 
Berichten: 46
Geregistreerd: Za Mei 21, 2011 10:58 am

Re: Wageningen 3 net geen kampioen

Berichtdoor Sulfideproducent » Wo Apr 18, 2018 8:51 pm

Mooi Frits!
Wat leuk om 2 wedstrijden mee te mogen spelen.
Sulfideproducent
 
Berichten: 165
Geregistreerd: Za Mei 14, 2011 5:41 pm


Terug naar Externe

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron